Virksomhederne tager gerne et socialt ansvar – og det betaler sig

_ANS3195.jpg

KLAPjob har landsdækkende aftaler med HK og 3F. HK og 3F dækker i dag omkring 90% af det faglige område inden for KLAPjobs virksomhedsnetværk.

Virksomhederne i KLAPjobs netværk støtter stærkt op om det sociale ansvar over for KLAPjob-medarbejderne. Og KLAPjobs skånejob er også forretningsmæssigt bæredygtige for virksomhederne.

Med et skånejob betaler virksomheden den timeløn, som arbejdet reelt er værd for virksomheden. Dermed kan en ansættelse hurtigt aftales og sættes i værk uden unødigt bureaukrati. Det sætter virksomhederne pris på.

KLAPjobs konsulenter støtter virksomhederne ved at sørge for et velfungerende og realistisk jobmatch mellem kandidaten og den jobfunktion vedkommende skal varetage i virksomheden.

Før hver ansættelse bliver der indgået en aftale mellem medarbejderen og virksomheden, hvor der er enighed om hvilke skånebehov, der vil blive taget hensyn til i ansættelsen. 

Jobbet er klar - kandidaten vælger selv
KLAPjob arbejder tæt sammen med større landsdækkende virksomheders HR-afdelinger for at skabe en præcis og realistisk beskrivelse af job, som nye KLAPjob-medarbejdere kan udfylde. Herefter slås jobbet op på jobnet.dk. Der er altid min. 200 ledige KLAPjob på jobnet.dk

Kandidaten får på den måde et klart, tydeligt og letforståeligt billede af de arbejdsopgaver et job indeholder. Og kan selv vælge, hvilket job han eller hun ønsker.

Metoden giver stor tilfredshed hos alle parter. Virksomhedens behov er i centrum og kandidaten ved, at sådan er virkeligheden på arbejdsmarkedet.

  • KLAPjob har med denne metode skabt et tæt samarbejde med et netværk af mere end 20 store, private virksomheder og offentlige organisationer som har sagt ja til at hjælpe borgere med kognitivt handikap i støttet beskæftigelse.
  • KLAPjobs virksomhedsnetværk beskæftiger samlet over 250.000 ansatte, og  potentialet for yderligere skånejob er mellem 5.000 og 8.000 job.
  • KLAPjob-samarbejdet er skrevet ind i flere af virksomhedernes overordnede CSR-politikker.
  • KLAPjob skaber 3-5 nye større virksomhedsaftaler om året.
Content arrow
Håndbog om livet på arbejdsmarkedet (1) Håndbog om livet på arbejdsmarkedet

Når du starter på dit job, er der mange ting, som du skal have styr på, for eksempel løn, forskudsopgørelse, feriedage og meget andet.

For at gøre det hele lidt mere enkelt, har vi i denne håndbog samlet en række gode råd og informationer om livet på arbejdsmarkedet.

Læs håndbogen, når du starter på dit nye arbejde. 

Hent håndbogen her.

Se mere...
Content arrow
REMA 1000 300 ansatte REMA 1000 viser vejen for et mere rummeligt arbejdsmarked Kenneths ansættelse hos REMA 1000 i Ørestaden markerer noget særligt for butikskæden. Kenneth er nemlig nummer 300 medarbejder, der er blevet ansat KLAPjob. Se mere...
Content arrow
KLAPjob, Louis Nielsen Ansættelse af personer med kognitive handicap skaber værdi for virksomheder

KLAPjob har i løbet af de seneste år indgået mange nye samarbejdsaftaler med virksomheder i hele landet. Gode samarbejdsaftaler er essentielt for KLAPjobs arbejde, da det øger jobmulighederne på det ordinære arbejdsmarked for mennesker med udviklingshæmning og andre kognitive vanskeligheder. Samtidig skaber samarbejdet værdi for virksomhederne

Restaurantkæden Burger King og brilleforretningen Louis Nielsen i Lyngby er to af de nyeste samarbejdspartnere for KLAPjob. Begge oplever, at ansættelse af medarbejdere gennem KLAPjob har skabt værdi for deres forretning.

Ifølge driftschef hos Burger King i Esbjerg Steffen Pedersen har Burger King blandt andet indgået et samarbejde med KLAPjob for at tage et socialt ansvar. Ud over at samarbejdet har givet social værdi for virksomheden, oplever restaurantkæden også, at samarbejdet har bidraget rent økonomisk: - Vi er en forretning, og det drejer sig om økonomi i sidste ende, og det får vi faktisk ud af det her. Vi får nogle ansatte, der kan bidrage med nogle af de arbejdsopgaver, som vi har i dagligdagen, og det gør rent faktisk, at det giver en værdi for virksomheden at have personer ansat med kognitive udfordringer.

Hos Louis Nielsen i Lyngby har butikschef Jette Bergdahl ansat medarbejderen Camilla gennem KLAPjob. Og her har ansættelsen vakt stor begejstring hos alle medarbejdere i butikken: - Vi har stor glæde af Camilla, og det betyder rigtig meget i vores dagligdag, at hun hjælper os med at pakke briller ud. Også på det sociale område har det været fantastisk. Hun bidrager med rigtig mange ting. Det er jo ikke kun os, der giver noget til hende. Hun giver bestemt ligeså meget tilbage til os.

Ifølge Jette Bergdahl har arbejdsgivere en borgerpligt til at tage sig af de mennesker, der har nogle særlige behov og udfordringer i livet. Men dertil giver det, ifølge Jette Bergdahl, også et godt billede udadtil, at man som virksomhed har plads og rummelighed til mere end det ”normale”.

Projektleder for KLAPjob Claus Bergmann Hansen er begejstret for de positive tilbagemeldinger fra både Louis Nielsen og Burger King og ser frem til det videre samarbejde: - Vi er enormt glade for de tilbagemeldinger, som vi har fået fra Burger King og Louis Nielsen i Lyngby. Det er rigtig positivt, at stadig flere virksomheder får øjnene op for, hvor meget værdi en virksomhed kan få ved at ansætte medarbejdere med udviklingshæmning og andre kognitive handicap. Jeg vil gerne sige stor tak til Burger King og Louis Nielsen i Lyngby for et godt samarbejde.

Se mere...
Content arrow
Content arrow