Region Midtjylland

I skånejob hos Region Midtjylland

Region Midtjyllandvideo med logo

Et af indsatsområderne i Region Midtjyllands arbejde med social ansvarlighed og mangfoldighed, kan være at ansætte en udviklingshæmmet borger til at udføre nogle af de praktiske opgaver på arbejdspladsen. Når man ansætter en udviklingshæmmet i et job med løntilskud (tidligere kaldet skånejob), kan det øvrige personale få mere tid til og rum til at udnytte deres kernekompetencer.

Som en del af sin mangfoldighedspolitik, har Region Midtjylland indgået en aftale med KLAPjob, for at understøtte muligheden for ansættelse af mennesker med kognitive vanskeligheder.

Formålet med aftalen er at give personer fra målgruppen af mennesker med et kognitivt handicap et alternativ til eksempelvis arbejdet på et beskyttet værksted. Som medarbejdere ved en af Region Midtjyllands arbejdspladser får personerne - mulighed for en normal hverdag med ansvar, tættere kontakt til andre mennesker og øget mulighed for at forbedre deres livskvalitet.

Eksempler på arbejdsopgaver hos Region Midtjylland:

• Opvask - sætte i opvaskemaskinen, tømme opvaskemaskine, sætte på plads osv.
• Feje gulv i afdelingerne ved indgange og cykelstativer
• Generel oprydning i køkkenet
• Tørre borde af
• Tømme skraldespande
• Tale med borgere (f.eks. i venterum)
• Renholdelse af parkeringsområder - fjernelse af ukrudt og pasning af beplantning
• Fordeling af post mellem afdelingerne
• Lave kaffe/the til personale og fylde op i venterum etc.
• Rydde op i venterum og rengøre legetøj
• Opfyldning af diverse, f.eks. handsker, bleer, toiletpapir, klude og vasketøj
• Rengøre køleskab
• Håndtere afrydning af pap og plastik

Hent pjecen "Praktik og jobmuligheder i Region Midtjylland"

KLAP - Region Midtjylland folder 2017.jpg

Content arrow
Håndbog om livet på arbejdsmarkedet (1) Håndbog om livet på arbejdsmarkedet

Når du starter på dit job, er der mange ting, som du skal have styr på, for eksempel løn, forskudsopgørelse, feriedage og meget andet.

For at gøre det hele lidt mere enkelt, har vi i denne håndbog samlet en række gode råd og informationer om livet på arbejdsmarkedet.

Læs håndbogen, når du starter på dit nye arbejde. 

Hent håndbogen her.

Se mere...
Content arrow
REMA 1000 300 ansatte REMA 1000 viser vejen for et mere rummeligt arbejdsmarked Kenneths ansættelse hos REMA 1000 i Ørestaden markerer noget særligt for butikskæden. Kenneth er nemlig nummer 300 medarbejder, der er blevet ansat KLAPjob. Se mere...
Content arrow
KLAPjob, Louis Nielsen Ansættelse af personer med kognitive handicap skaber værdi for virksomheder

KLAPjob har i løbet af de seneste år indgået mange nye samarbejdsaftaler med virksomheder i hele landet. Gode samarbejdsaftaler er essentielt for KLAPjobs arbejde, da det øger jobmulighederne på det ordinære arbejdsmarked for mennesker med udviklingshæmning og andre kognitive vanskeligheder. Samtidig skaber samarbejdet værdi for virksomhederne

Restaurantkæden Burger King og brilleforretningen Louis Nielsen i Lyngby er to af de nyeste samarbejdspartnere for KLAPjob. Begge oplever, at ansættelse af medarbejdere gennem KLAPjob har skabt værdi for deres forretning.

Ifølge driftschef hos Burger King i Esbjerg Steffen Pedersen har Burger King blandt andet indgået et samarbejde med KLAPjob for at tage et socialt ansvar. Ud over at samarbejdet har givet social værdi for virksomheden, oplever restaurantkæden også, at samarbejdet har bidraget rent økonomisk: - Vi er en forretning, og det drejer sig om økonomi i sidste ende, og det får vi faktisk ud af det her. Vi får nogle ansatte, der kan bidrage med nogle af de arbejdsopgaver, som vi har i dagligdagen, og det gør rent faktisk, at det giver en værdi for virksomheden at have personer ansat med kognitive udfordringer.

Hos Louis Nielsen i Lyngby har butikschef Jette Bergdahl ansat medarbejderen Camilla gennem KLAPjob. Og her har ansættelsen vakt stor begejstring hos alle medarbejdere i butikken: - Vi har stor glæde af Camilla, og det betyder rigtig meget i vores dagligdag, at hun hjælper os med at pakke briller ud. Også på det sociale område har det været fantastisk. Hun bidrager med rigtig mange ting. Det er jo ikke kun os, der giver noget til hende. Hun giver bestemt ligeså meget tilbage til os.

Ifølge Jette Bergdahl har arbejdsgivere en borgerpligt til at tage sig af de mennesker, der har nogle særlige behov og udfordringer i livet. Men dertil giver det, ifølge Jette Bergdahl, også et godt billede udadtil, at man som virksomhed har plads og rummelighed til mere end det ”normale”.

Projektleder for KLAPjob Claus Bergmann Hansen er begejstret for de positive tilbagemeldinger fra både Louis Nielsen og Burger King og ser frem til det videre samarbejde: - Vi er enormt glade for de tilbagemeldinger, som vi har fået fra Burger King og Louis Nielsen i Lyngby. Det er rigtig positivt, at stadig flere virksomheder får øjnene op for, hvor meget værdi en virksomhed kan få ved at ansætte medarbejdere med udviklingshæmning og andre kognitive handicap. Jeg vil gerne sige stor tak til Burger King og Louis Nielsen i Lyngby for et godt samarbejde.

Se mere...
Content arrow
Content arrow