Virksomheder i KLAPjob

Virksomheder280217_2.jpg

Her kan du se og læse om de landsdækkende virksomheder, som KLAPjob samarbejder med.

REMA 1000

REMA 1000 kæden har over 220 butikker i Danmark og der kommer hele tiden flere til REMA 1000 er en discountkæde, hvor den enkelte butik er ejet og drevet af en lokal købmand, som i dagligdagen bestemmer alt i sin egen butik.

Matas

Matas kæden har næsten 300 butikker i Danmark, fordelt over hele landet. Matas sælger rigtig mange forskellige ting. Udover den kendte ’stribede serie’ og mange andre produkter til huden, kroppen, håret og fødderne sælges der også produkter til mor/barn, helse, sport, hus og have samt visse lægemidler.

Silvan

SILVAN er et byggemarked for gør-det-selv folket. I hele landet er der 40 SILVAN byggemarkeder. SILVAN er store butikker, der sælger alt fra byggematerialer til almindelige gør-det-selv produkter som maling, fliser, haveartikler, belysning, køkkenelementer og værktøj.

Bilka

”Vi har mange forskellige arbejdsopgaver både på lagre og i varehusene. Vi får nogle loyale og glade medarbejdere, som udfører en række vigtige funktioner i varehuset. De udviklingshæmmede gennemgår ofte en stor personlig udvikling, når de bliver en del af et arbejdsfællesskab og oplever, at der er brug for dem.”

Føtex

”Vi har mange forskellige arbejdsopgaver både på lagre og i varehusene. Vi får nogle loyale og glade medarbejdere, som udfører en række vigtige funktioner i varehuset. De udviklingshæmmede gennemgår ofte en stor personlig udvikling, når de bliver en del af et arbejdsfællesskab og oplever, at der er brug for dem.”

McDonald's

”For McDonald’s er det først og fremmest vigtigt, at den unge udviklingshæmmede virkelig ønsker at arbejde i netop en af vores restauranter. Det er op til den enkelte ungdomsuddannelsesvejleder, KLAP samt en leder i restauranten at vurdere dette sammen med den unge, inden han eller hun påbegynder en uddannelse hos McDonald’s."

Færgen

Du kender måske rederiet Færgen. Færgen står for skibsoverfarten flere steder i Danmark. Færgen sejler til og fra Als, Bornholm, Fanø, Langeland og Samsø.

Irma

I en Irma-butik får du mange glade og gode kollegaer, som glæder sig til at arbejde sammen med dig. Det betyder ikke noget, at du ikke har arbejdet i en butik før. Det vigtige er, at du gerne vil arbejde i en butik, hvor man giver den bedste service overfor kunderne. Er der noget, du ikke kan, skal dine kolleger nok sørge for at lære dig, hvordan du gør.

Danske Diakonhjem

Danske Diakonhjem er en virksomhed på ældreområdet, der driver plejehjem i hele landet i samarbejde med kommunerne. Danske Diakonhjem driver også botilbud, hospice og friplejehjem – og er i dag landets største aktør i driften af friplejehjem.

Region Midtjylland

Et af indsatsområderne i Region Midtjyllands arbejde med social ansvarlighed og mangfoldighed, kan være at ansætte en udviklingshæmmet borger til at udføre nogle af de praktiske opgaver på arbejdspladsen. Når man ansætter en udviklingshæmmet i et job med løntilskud (tidligere kaldet skånejob), kan det øvrige personale få mere tid til og rum til at udnytte deres kernekompetencer.

Steen & Strøm A/S

Selvfølgelig har du besøgt et stort overdækket butikscenter - det kalder man i dag et shoppingcenter. STEEN & STRØM Danmark A/S er et selskab som ejer og administrerer mange shoppingcentre i Danmark I hele landet administrerer STEEN & STRØM 16 shoppingcentre - og hvis du har lyst, kan du nu søge job som servicemedarbejder i et af dem.

Sunset Boulevard

Sunset Boulevard har mere end 45 restauranter over hele landet og er Danmarks næststørste kæde af restauranter. Sunset Boulevard er bedst kendt for sine friske, sandwich og burgere – som serveres i restauranter der altid har fokus på at give gæsterne de bedste produkter med den bedste smag.

Content arrow
Håndbog om livet på arbejdsmarkedet (1) Håndbog om livet på arbejdsmarkedet

Når du starter på dit job, er der mange ting, som du skal have styr på, for eksempel løn, forskudsopgørelse, feriedage og meget andet.

For at gøre det hele lidt mere enkelt, har vi i denne håndbog samlet en række gode råd og informationer om livet på arbejdsmarkedet.

Læs håndbogen, når du starter på dit nye arbejde. 

Hent håndbogen her.

Se mere...
Content arrow
REMA 1000 300 ansatte REMA 1000 viser vejen for et mere rummeligt arbejdsmarked Kenneths ansættelse hos REMA 1000 i Ørestaden markerer noget særligt for butikskæden. Kenneth er nemlig nummer 300 medarbejder, der er blevet ansat KLAPjob. Se mere...
Content arrow
KLAPjob, Louis Nielsen Ansættelse af personer med kognitive handicap skaber værdi for virksomheder

KLAPjob har i løbet af de seneste år indgået mange nye samarbejdsaftaler med virksomheder i hele landet. Gode samarbejdsaftaler er essentielt for KLAPjobs arbejde, da det øger jobmulighederne på det ordinære arbejdsmarked for mennesker med udviklingshæmning og andre kognitive vanskeligheder. Samtidig skaber samarbejdet værdi for virksomhederne

Restaurantkæden Burger King og brilleforretningen Louis Nielsen i Lyngby er to af de nyeste samarbejdspartnere for KLAPjob. Begge oplever, at ansættelse af medarbejdere gennem KLAPjob har skabt værdi for deres forretning.

Ifølge driftschef hos Burger King i Esbjerg Steffen Pedersen har Burger King blandt andet indgået et samarbejde med KLAPjob for at tage et socialt ansvar. Ud over at samarbejdet har givet social værdi for virksomheden, oplever restaurantkæden også, at samarbejdet har bidraget rent økonomisk: - Vi er en forretning, og det drejer sig om økonomi i sidste ende, og det får vi faktisk ud af det her. Vi får nogle ansatte, der kan bidrage med nogle af de arbejdsopgaver, som vi har i dagligdagen, og det gør rent faktisk, at det giver en værdi for virksomheden at have personer ansat med kognitive udfordringer.

Hos Louis Nielsen i Lyngby har butikschef Jette Bergdahl ansat medarbejderen Camilla gennem KLAPjob. Og her har ansættelsen vakt stor begejstring hos alle medarbejdere i butikken: - Vi har stor glæde af Camilla, og det betyder rigtig meget i vores dagligdag, at hun hjælper os med at pakke briller ud. Også på det sociale område har det været fantastisk. Hun bidrager med rigtig mange ting. Det er jo ikke kun os, der giver noget til hende. Hun giver bestemt ligeså meget tilbage til os.

Ifølge Jette Bergdahl har arbejdsgivere en borgerpligt til at tage sig af de mennesker, der har nogle særlige behov og udfordringer i livet. Men dertil giver det, ifølge Jette Bergdahl, også et godt billede udadtil, at man som virksomhed har plads og rummelighed til mere end det ”normale”.

Projektleder for KLAPjob Claus Bergmann Hansen er begejstret for de positive tilbagemeldinger fra både Louis Nielsen og Burger King og ser frem til det videre samarbejde: - Vi er enormt glade for de tilbagemeldinger, som vi har fået fra Burger King og Louis Nielsen i Lyngby. Det er rigtig positivt, at stadig flere virksomheder får øjnene op for, hvor meget værdi en virksomhed kan få ved at ansætte medarbejdere med udviklingshæmning og andre kognitive handicap. Jeg vil gerne sige stor tak til Burger King og Louis Nielsen i Lyngby for et godt samarbejde.

Se mere...
Content arrow
Content arrow