KLAPjob sikret fortsat finansiering

Lørdag blev der indgået satspuljeaftale på beskæftigelsesområdet. Aftalen var imødeset med stor spænding i LEV, da KLAPjobs nuværende satspuljebevilling udløber her i 2017

asbjoern_rema.jpg

Asbjørn Jensen har fået job i REMA 1000 i Viborg via KLAP. Foto: Claus Bonnerup

Mere end 2.500 mennesker med udviklingshæmning og andre kognitive handicap har indtil nu fået en tilknytning til arbejdsmarkedet igennem projekt KLAPjob. Lørdag blev det klart, at flere vil få chancen i fremtiden. Her blev der nemlig indgået satspuljeaftale på beskæftigelsesområdet, og KLAPjob fik sin nuværende bevilling forlænget frem til og med juni 2019.

Samtidig udtrykker aftaleparterne et ønske om at sikre KLAPjob og en række andre projekter en mere længerevarende finansiering. En drøftelse heraf vil finde sted i forbindelse med næste år satspuljeforhandlinger.

Landsformand for LEV, Anni Sørensen, siger:
- Jeg er meget glad for, at KLAPjobs bevilling er sikret, således at vi fortsat kan give den del af vores målgruppe, som kan, og som har et ønske om en tilknytning til arbejdsmarkedet, en chance for at opnå det. Nogle vil måske hævde, at en bevilling på halvandet år fortsat skaber usikkerhed om KLAPjobs fremtid, men jeg synes, at politikerne sender et stærkt signal om, at man ser indsatsen på dette område i et længere tidsperspektiv.

Bag satspuljeaftalen står alle partier i Folketinget undtagen Enhedslisten, der ikke er en del af forligskredsen omkring satspuljen.

Content arrow
REMA 1000 300 ansatte REMA 1000 viser vejen for et mere rummeligt arbejdsmarked Kenneths ansættelse hos REMA 1000 i Ørestaden markerer noget særligt for butikskæden. Kenneth er nemlig nummer 300 medarbejder, der er blevet ansat KLAPjob. Se mere...
Content arrow
KLAPjob, Louis Nielsen Ansættelse af personer med kognitive handicap skaber værdi for virksomheder

KLAPjob har i løbet af de seneste år indgået mange nye samarbejdsaftaler med virksomheder i hele landet. Gode samarbejdsaftaler er essentielt for KLAPjobs arbejde, da det øger jobmulighederne på det ordinære arbejdsmarked for mennesker med udviklingshæmning og andre kognitive vanskeligheder. Samtidig skaber samarbejdet værdi for virksomhederne

Restaurantkæden Burger King og brilleforretningen Louis Nielsen i Lyngby er to af de nyeste samarbejdspartnere for KLAPjob. Begge oplever, at ansættelse af medarbejdere gennem KLAPjob har skabt værdi for deres forretning.

Ifølge driftschef hos Burger King i Esbjerg Steffen Pedersen har Burger King blandt andet indgået et samarbejde med KLAPjob for at tage et socialt ansvar. Ud over at samarbejdet har givet social værdi for virksomheden, oplever restaurantkæden også, at samarbejdet har bidraget rent økonomisk: - Vi er en forretning, og det drejer sig om økonomi i sidste ende, og det får vi faktisk ud af det her. Vi får nogle ansatte, der kan bidrage med nogle af de arbejdsopgaver, som vi har i dagligdagen, og det gør rent faktisk, at det giver en værdi for virksomheden at have personer ansat med kognitive udfordringer.

Hos Louis Nielsen i Lyngby har butikschef Jette Bergdahl ansat medarbejderen Camilla gennem KLAPjob. Og her har ansættelsen vakt stor begejstring hos alle medarbejdere i butikken: - Vi har stor glæde af Camilla, og det betyder rigtig meget i vores dagligdag, at hun hjælper os med at pakke briller ud. Også på det sociale område har det været fantastisk. Hun bidrager med rigtig mange ting. Det er jo ikke kun os, der giver noget til hende. Hun giver bestemt ligeså meget tilbage til os.

Ifølge Jette Bergdahl har arbejdsgivere en borgerpligt til at tage sig af de mennesker, der har nogle særlige behov og udfordringer i livet. Men dertil giver det, ifølge Jette Bergdahl, også et godt billede udadtil, at man som virksomhed har plads og rummelighed til mere end det ”normale”.

Projektleder for KLAPjob Claus Bergmann Hansen er begejstret for de positive tilbagemeldinger fra både Louis Nielsen og Burger King og ser frem til det videre samarbejde: - Vi er enormt glade for de tilbagemeldinger, som vi har fået fra Burger King og Louis Nielsen i Lyngby. Det er rigtig positivt, at stadig flere virksomheder får øjnene op for, hvor meget værdi en virksomhed kan få ved at ansætte medarbejdere med udviklingshæmning og andre kognitive handicap. Jeg vil gerne sige stor tak til Burger King og Louis Nielsen i Lyngby for et godt samarbejde.

Se mere...
Content arrow
Content arrow